open-navfaktor-logo
search
Veselo u Skupštini
Čampara Bašiću: Ministre, ne možete biti "malo trudni"
Istakao je kako ovaj Prijedlog Zakona treba detaljnije razmotriti ili će u protivnom on biti suzdržan prilikom glasanja
24.07.2019. u 13:01
get url
text

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Aljoša Čampara postavljajući pitanje o Prijedlogu zakona o dopunama Zakona o preuzimanju, izmjenama i dopunama Zakona o zakupu poslovnih zgrada i prostorija kazao je ministru privrede KS Harisu Bašiću da se ne može biti "malo trudan".

- Ne možete biti malo trudni, ili ste trudni ili niste trudni – kazao je Čampara Bašiću komentirajući procedure za donošenje ovog Zakona.

Istakao je kako ovaj Prijedlog Zakona treba detaljnije razmotriti ili će u protivnom on biti suzdržan prilikom glasanja.

- Kada su u pitanju mišljenja Ureda za zakonodavstvo i Ministarstva pravde KS mi vidimo da, možete ih zvati negativnim ili kako hoćete, ali iz ovoga se vidi da nemate pozitivna mišljenja i bojim se da u toj situaciji ne znam jeste li trebali ići na Vladu sa ovakvim prijedlogom. Mada vidim da je 2015. bila slična situacija i da se išlo mimo Ureda i Ministarstva. Bojim se da pored pravnih propisa donosimo ovakve propise. Bojim se da ćemo imati problem prilikom realizacije. Predložio bih da to razmotrite pa da uradite dorade. Svjesni smo da se to treba rješavati, ali bojim se da ostaje u zraku da zastupnici koji ne moraju poznavati pozitivne pravne propise i pravo da glasaju za donošenje zakona, a imamo ovdje da su neke stvari u suprotnosti sa Evropskom konvencijom o ljudskim poravima i drugim propisima. Trebate to sve uskladiti sa mišljenjima ova dva tijela – kazao je Čampara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.