open-navfaktor-logo
search
Oglasio se
Bursać se nakon Faktorovog teksta izvinio zbog izjave da je on "otkrio" Tomašicu
Faktor je danas objavio tekst u kojem smo dokazali da kolumnista Dragan Bursać nije govorio istinu kada je na nedavnom skupu u Podgorici rekao da je on "otkrio" grobnicu Tomašica kod Prijedora.
14.02.2022. u 19:51
get url
text

Nakon što smo objavili tekst, Bursać je na društvenim mrežama uputio izvinjenje "svima, a posebno ljudima koji su radili na istini i koji su otkrili masovnu grobnicu Tomašica".

Njegov status na Facebooku prenosimo u cijelosti: 

VEZANI TEKST - Dragan Bursać kao kolumnista laže, ali kao bivši vojnik VRS-a možda zna istinu o otkriću Tomašice

Dobri moji želim da uputim jedno veliko izvinjenje svima vama, a posebno ljudima koji su radili na istini i koji su otkrili masovni grobnicu Tomašica. Naime, na nedavno održanom simpozijumu u Crnoj Gori kazao sam: "Gospođo, ja nisam ornitolog. Bavim se ratnim zločinima, otkrio sam najveću grobnicu Tomašicu nakon Drugog svjetskog rata... " Ovo moje "otkrivanje" se ticalo medijskog predstavljanja najvećeg zla, najveće masovne grobnice u Evropi nakon Drugog svjetskog rata u Republici Srpskoj, a ne nikako na moje fizičko otkrivanja iste, lapsus linguae s moje strane. Bilo je i tada te 2004. ljudi koji su iz RS-a izvještavali, ali je sve prošlo ispod radara.

Kako god, u najmanju ruku sam se neprikladno, neadekvatno i netačno izrazio i to može biti predmet svakojakih tumačenja i spekulacija. Želim ih u korijenu sasjeći. Moje najdublje izvinjenje, prije svega ljudima koji su iskreno i predano radili, e da bi se Tomašica iznijela na svjetlo dana. Izvinjavam se prije svega novinarskom dvojcu Norborg i Percan, koji su medijski otkrili Tomašicu. Izvinjavam se silnim forenzičkom ekipama na njihovom trudu.

Niti jednog jedinog trenutka mi nije palo na pamet da prisvajam tuđi trud i zasluge na terenu. Na kraju krajeva, posao svih nas je da svojim radom doprinesemo da se sazna za ovo zlo koje je krilo ljudske kosti. Kako god, nastaviću predano da se borim u cilju iznošenja stvari iz naše prošlosti sa ciljem potpunog saznavanja istine.
Znam koliko je to teško, koliko se treba odricati i koliko ima posla na ovom putu. Hvala vam i prihvatite moje najdublje izvinjenje!

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.