open-navfaktor-logo
search
Škola fudbala
Budi ponosan Edine Džeko: Potez omladinaca Želje za svaku pohvalu
Nakon utakmice sa vršnjacima Tuzla Cityja svlačionicu su očistili i ostavili u savršenom stanju, a fotografije je svlačionica podijelio je i Facebook profil Omladinske škole FK Željezničar
25.11.2018. u 18:54
get url
text

Fudbaleri Željezničara jučer su u susretu 18. kola Premijer lige BiH poraženi na gostovanju kod Krupe sa 2:1. Za izabranike Milomira Odovića, drugog trenera Plavih u ovoj sezoni, to je bio četvrti poraz u nizu. Prvi je to put u historiji kluba iz Zvorničke 27 da su seniori Plavih u PLBiH upisali četiri uzastopna poraza!

Iako su se navijači najtrofejnijeg bh. kluba nadali da će reprezentativna pauza donijeti pozitivne promjene, to se nije desilo.

Ako se nečim FK Željezničar ove sezone može pohvaliti onda je to Omladinska škola. Juniori su sezonu završili na prvom mjestu Premijer Omladinske lige, a svoje utakmice danas su odigrale kadetska i pionirska selekcija tima sa Grbavice.

Omladinci Plavih gostovali su kod Tuzla Cityja. Pioniri su poraženi s 1:0, dok su kadeti trijumfovali s visokih 4:1.

Pobjede i porazi sastavni su dio svakog sporta. Ipak, u Omladinskoj školi Željezničara, u kojoj je proteklih godina stasalo nekoliko sjajnih fudbalera, da ih sad sve ne nabrajamo, svoje polaznike i igrače ne uče samo fudbalu, već i važnim životnim lekcijama.

Da su naučili jednu važnu, kadeti Plavih dokazali su danas. Nakon utakmice sa vršnjacima Tuzla Cityja svlačionicu su očistili i ostavili u savršenom stanju, a fotografije je svlačionica podijelio je i Facebook profil Omladinske škole FK Željezničar, čiji je ambasador najbolji bh. fudbaler i kapiten naše reprezentacije Edin Džeko.

Nakon ovoga, Dijamant može biti samo ponosan na svoju ambasadorsku ulogu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.