Tokom svoje prve posjete Obavještajno-sigurnosnoj agenciji Bosne i Hercegovine ambasador Reilly je potvrdio bezrezervnu podršku Velike Britanije suverenitetu, teritorijalnom integritetu i prosperitetu Bosne i Hercegovine, te naglasio da je Vlada Velike Britanije dugogodišnji prijatelj Bosne i Hercegovine i svih njenih građana.

Generalni direktor OSABiH Osman Mehmedagić zahvalio se Vladi Velike Britanije na kontinuiranoj podršci Bosni i Hercegovini, posebno u sektoru sigurnosti.

S obzirom na trenute sigurnosne okolnosti u regionu i svijetu, istaknuto je da se ova saradnja mora intenzivirati kroz nekoliko zajedničkih projekata u narednom periodu.

Sagovornici su saglasni da je jačanje cyber sigurnosti jedan od prioriteta u smjeru zaštite demokratije i vladavine prava u Bosni i Hercegovini.

Mehmedagić je Reillyju poželio uspješan mandat u BiH i kazao da će Velika Britanija i njene sigurnosne službe u Obavještano-sigurnosnoj agenciji BiH uvijek imati dobrog i pouzdanog partnera, saopćila je OSABiH.