open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo Distrikta
Brčak optužen da je dilao kokain i automatske puške
Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv Safeta Hasikića (34) iz Brčkog zbog sumnje da je u ovom gradu neovlašteno nabavljao i prodavao opojnu drogu kokain i automatsko oružje s pripadajućom municijom.
14.07.2020. u 15:39
get url
text

Optužnicom potvrđenom pred Osnovnim sudom Distrikta, Hasikić se tereti za krivična djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih tvari.

Optuženom se stavlja na teret da je u decembru 2017.godine, nakon što se više puta s njima sastao u ugostiteljskim objektima na području Distrikta, dvojici kupaca prodao automatske puške "Kalašnjikov" i "Zastava" s municijom.

Osim što je prodajom oružja i municije, čije držanje građanima uopće nije dozvoljeno, sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist od preko 900 eura, on je optužen i da je s istim kupcimatom prilikom ugovorio, te im kasnije na dogovorena mjesta i isporučio opojnu drogu kokain.

On se tako tereti da je na parking prostoru ispred tržnog centra Belamionix najprije jednom od njih prodao 0,235 grama ove opojne droge, da bi dvije sedmice kasnije ispred ugostiteljskog objekta L'amour drugom kupcu isporučio 0,868 grama kokaina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.