open-navfaktor-logo
search
Okončana drama
Bosanska Gradiška: Uhapšen Dejan Borković!
Dejan Borković je uhapšen, javila je naša novinarka s mjesta događaja. 
16.07.2020. u 13:05
get url
text
get url
text

Neposredno prije toga, dva oklopna vozila Despot sa po desetak pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a RS-a otišla su ka njegovoj kući u mjestu Turjak kod Bosanske Gradiške. 

Nedugo zatim pozvana je i Hitna pomoć da priđe. 

Borković je priveden u službeno vozilo, kojim je prije nekoliko trenutaka i on odvezen s mjesta događaja. Tokom akcije niko nije povrijeđen.

{$galerijaFotografija}

U ovim trenucima specijalci napuštaju lokaciju.

Ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač, koji je također bio prisutan na mjestu događaja, po okončanju akcije je podsjetio šta se sinoć dešavalo.

Rekao je da se radi o psihički nestabilnoj osobi.

- Ranije se liječio. Očito neuspješno. PU Gradiška je sinoć blokirala kuću. Nije imao kontakt ni sa kim, odbijao je to. Nismo znali šta se unutra dešava, da li su živi ili je uradio nešto. Aktivirala se Žandarmerija koja je od sinoć držala kuću pod kontrolom, a danas je došao i SAJ, blokirali smo objekat i ušli unutra te stavili lica pod kontrolu. Sve je uspješno okončano - kazao je Lukač.

Dodao je i da imaju informaciju da se u kući nalazi veća količina eksploziva i bombi, ali će uviđaj pokazati šta se unutra nalazi i koji su motivi.

- Radi se o psihički bolesnoj osobi i nema sumnji da se radi o političkom ili terorističkom motivu. Ulaskom SAJ-a se prvo pojavila majka, a onda i osumnjičeni i sve je stavljeno pod kontrolu bez žrtava. On nije pružao otpor - kazao je Lukač.

{$galerijaFotografija}

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.