Bh. strongman

Bosanac među najjačim ljudima svijeta: Na Wembley izašao uz pjesmu "Da te nije Alija"

Objavljeno: 06.07.2019. u 18:55

Ambešković je prilikom predstavljanja izašao uz pjesmu Dine Merlina "Da te nije Alija", a nosio je zastavu Bosne i Hercegovine

Bh. strongman Nedžmin Ambešković sudjeluje na prestižnom takmičenju "Giants Live" koje se danas održava na kultnom stadionu Wembley u Londonu.

Wembley je domaćin kvalifikacionog takmičenja za World Strongest Man 2020, te Svjetskog prvenstva u deadliftu na kojem učestvuje Ambešković kao prvi Bosanac na prestižnom takmičenju najjačih ljudi svijeta.

Ambešković je prilikom predstavljanja izašao uz pjesmu Dine Merlina "Da te nije Alija", a nosio je zastavu Bosne i Hercegovine.

Inače, riječ je o 28-godišnjem sportisti rođenom u Vlasenici. Tokom rata je izbjegao u Sarajevo, a od 2011. godine sa porodicom živi u švedskoj prijestolnici Stockholmu, gdje je i zvanično jedan od 10 najjačih ljudi.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije