open-navfaktor-logo
search
Odjednom sporno
Borisu je žurno, a njoj se ne treba zamjerati: Po želji Gordane Tadić, koja zvuči kao prijetnja, Faktor je uklonio i tekst i fotografiju
- Gordana Tadić, glavna tužiteljica Tužilaštva BiH, dobila je 31. maja navečer ozbiljne prijetnje po život - rekao je bivši ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić.
07.08.2020. u 19:23
get url
text
get url
text

Sporna fotografija, fotomontaža procurila je u medije dan poslije ove informacije.

Više od dva mjeseca mediji su je objavljivali, i naprasno glasnogovornik Tužilaštva BiH Boris Grubešić, čije odgovore na pojedine upite mediji čekaju danima, mjesecima, a nekada ih i ne dobiju, "ljubazno moli uz prijetnju tužbom" da uklone tu fotomontažu. 

- Poštovani, ljubazno Vas molimo da sa dostupnog sadržaja na portalu uklonite montažu fotografije, u kojoj se na vrlo grub način vrijeđa ugled glavne tužiteljice Tužilaštva Bosne i Hercegovine Gordane Tadić, a koja se može vidjeti na fotografiji u prilogu, a povezana je sa viješću objavljenom na Vašem portalu.

Objava navedene montaže svakako je predmetom istrage nadležnih policijskih agencija. U slučaju kontinuirane objave navedene montaže, glavna tužiteljica Tadić bit će primorana pokrenuti postupak za zaštitu od klevete - napisao je Grubešić u mailu adresiranom portalima Faktor, Fokus i Vijeću za štampu. 

Ako je već tako kako je naveo Grubešić, da spomenuta fotomontaža na vrlo grub način vrijeđa ugled glavne tužiteljice, kako to da je nije vrijeđalo protekla više od dva mjeseca, već se sada sjetila tražiti da bude uklonjena. Vjerovatno joj je u proteklom periodu odgovaralo da se vrti po portalima, a sada joj to nije u interesu.

Ne bi iznenadilo da od Grubešića dobijemo sljedeći mail u kojem će nas "ljubazno prijeteći zamoliti" šta i kako da pišemo o Gordani Tadić.

I ovaj tekst nije satiričnog sadržaja, nego surova životna stvarnost, a neki će možda protumačiti da je to i pritisak na medije. I još nešto: Nije se Faktor uplašio moćne glavne tužiteljice nego je tekst nebitan i ne vrijedi se zbog njega povlačiti po sudovima.

 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.