Podsjeća da su delegati te dvije stranke u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH glasali protiv Prijedloga zakona o dopuni Zakona o PDV-u, kojim se plaćanje PDV-a pomjera za posljednji dan u mjesecu.

Borenović kaže da je to bila prilika da se olakša privrednicima, ali posredno i radnicima da prebrode krizni period nastao tokom vanrednog stanja, čije posljedice se danas osjećaju, a što će trajati duži period, saopćeno je iz PDP-a.

Privreda trpi, smatra on, zbog vlasti koja nema osjećaja za ekonomske probleme i sve prebacuju na čisto politički teren.

- Odbijanje ovog prijedloga, ali i činjenica da se obećane mjere još ne sprovode i da, naprimjer, mnogi radnici u Republici Srpskoj još čekaju isplate minimalnih plata za period u kojem je privrednim subjektima bio zabranjen rad, govori da ne postoji osjećaj odgovornosti za stanje u koje je zbog amaterizma vlasti dovedena privreda - ističe Borenović.

Delegati Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, nakon rasprave po hitnom postupku, nisu danas na sjednici u Sarajevu prihvatili Prijedlog zakona o dopuni Zakona o porezu na dodatu vrijednost (PDV). Protiv prijedloga su bili delegati SNSD-a i HDZ-a, "za" su bili delegati iz reda bošnjačkog naroda, dok je delegat Mladen Bosić iz SDS-a bio uzdržan.