open-navfaktor-logo
search
Legendarni sprinter
Bolt preskup za Central Coast Mariners
Bez finansijskog doprinosa 'treće strane' iz vana, malo je vjerovatno da će se Bolt i Central Coast Mariners dogovoriti oko uslova, saopćili iz australijskog kluba
23.10.2018. u 09:41
get url
text

Ugovor između najboljeg sprintera svih vremena Usaina Bolta (32) i Fudbalskog kluba Central Coast Mariners neće biti potpisan bez finansijskog učešća "treće strane", objavili su iz australijskog kluba, prenosi Anadolu Agency (AA).

Jamajčanin, koji se od atletike oprostio 2017. godine, na probi je u članu A-lige. Iz Central Coast Marinersa su kazali da su napravili prijedlog ugovora podijeljen na dva segmenta, fudbalski i komercijalni. Nadalje ističu da Bolt neće trenirati sa ekipom sve dok i ukoliko bude postignut dogovor.

Bolt je u prvoj prijateljskoj utakmici, koju je počeo u prvih 11, postigao dva gola, ali nije bio u timu na otvaranju sezone u nedjelju protiv Brisbane Roara (1:1).

- Bolt je s našim timom napravio veliki napredak. Smatramo da će se poboljšati daljnjim intenzivnim treniranjem i igranjem takmičarskih utakmica. Tražićemo načine kako da nastavimo saradnju, ali klub nema luksuz da to može. Bez finansijskog doprinosa 'treće strane' iz vana, malo je vjerovatno da će se Bolt i Central Coast Mariners dogovoriti oko uslova - objavili su iz Marinersa.

Nedavno je Bol odbio dvogodišnji ugovog koji mu je ponudio malteški klub Valletta.

Jedan od najboljih atletičara svih vremena i dalje drži svjetske rekorde na 100 i 200 metara. Tokom karijere osvojio osam zlatnih olimpijskih medalja, dok sa svjetskih prvenstava ima čak 11 najsjajnijih odličja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.