open-navfaktor-logo
search
Bivši bh. reprezentativac
Blatnjak: Kada sam saznao da će mi Baljić biti cimer, rekao sam da ću pobjeći iz hotela
Dragan Blatnjak, nekadašnji bh. reprezentativac u razgovoru za Index.hr govorio je između ostalom o pozivu u A reprezentaciju, anegdoti sa Elvirom Baljićem,...
24.06.2022. u 18:38
get url
text

Blatnjak danas živi u Zadru, gdje obnaša dužnost pomoćnog trenera u štabu Želimira Terkeša, a samostalno je vodio Zadar, Primorac Biograd i Zagoru Unešić

Najuspješniji period njegove karijere vezan je za splitski klub, a veliki trag ostavio je u Rusiji, gdje je nastupajući za Moskvu i Khimki proveo šest godina.

Ispričao je anegdotu vezanu za period kada se prvi put našao u reprezentaciji.

- Slišković me u reprezentaciju zvao čak dok sam bio u Brotnju. Igrao sam za mladu reprezentaciju, a Baka me po potrebi priključivao glavnoj. To mi je bila čast i privilegija. Sjećam se prvog poziva i okupljanja. Bila je prijateljska utakmica na Grbavici s Makedonijom. Došao sam u hotel s Draganom Stojkićem, golmanom koji je branio u Zagrebu, kasnije Hajduku i Šibeniku.

Rekao sam mu: "Bit ćemo nas dvojica u sobi", međutim, recepcionerka mi je rekla da je Baka već napravio spisak i da sam ja u sobi s Elvirom Baljićem, koji je tada igrao u Real Madridu. Stojkiću sam rekao: "Pobjeći ću, kako ću s njim ja iz Zadra, jedva sam skrpio za put."

To je kao da danas neki klinac dođe u sobu s Lukom Modrićem. Doslovno sam htio pobjeći. Ušao sam u sobu, vidio sam Louis Vuitton kofer i dva kreveta, a ne usudim se leći ni na jedan.

Brzinski sam otišao oprati noge da ne bi nešto osjetio i pomislio da sam ovakav ili onakav. Nakon 15 minuta ušao je u sobu, a mene je oblio hladni znoj. Prišao mi je, pružio ruku i rekao da je on Elvir Baljić, ja kažem Dragan Blatnjak. Rekao mi je da zna za mene i da sam dobar igrač, da me prati u mladoj reprezentaciji.

Zaželio mi je sreću i rekao da neće ostajati jer je povrijeđen i da će tek sutradan doći na utakmicu. Kad je rekao da ide, bio sam najsretniji na svijetu, imao sam preveliki respekt prema njemu. On je pristupom pokazao da je veliki sportista i čovjek. Elvir Baljić iz Real Madrida je meni dao osjećaj važnosti i rekao da zna mene, nekog Dragana Blatnjaka - rekao je Blatnjak za Index i istakao da je atmosfera u reprezentaciji bila vrhunska.

- Atmosfera je bila vrhunska. Jedva smo čekali okupljanja. Stariji igrači su nas držali kao kap vode na dlanu. Uvijek spremni pomoći. Bio sam cimer s više njih. Oni koji igraju u velikim klubovima nisu se odvajali od nas, stalno smo bili skupa na piću. Predivan period - dodao je Blatnjak.

U dresu A reprezentacije Bosne i Hercegovine upisao je 12 mečeva. Za U21 BiH igrao je 11 puta i zabio tri gola.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.