open-navfaktor-logo
search
Detalji drame
Bivši selektor Engleske srušio se u studiju, pa završio u bolnici
U studiju je zavladala panika, ali se srećom tu našao jedan zaposlenik, koji je pravovremeno reagovao i pružio Hoddleu prvu pomoć
30.10.2018. u 18:25
get url
text
Glen Hoddle
Glen Hoddle

Pamtit će se na Otoku, ali i posvuda u fudbalskom svijetu proslava 61. rođendana Glena Hoddlea, bivšeg engleskog kapitena i selektora, legendarnog igrača Tottenhama, koji je u 12 godina skupio čak 377 nastupa i zabio 88 pogodaka.

Jedno bezopasno dodavanje loptom usred tv-studija BT Sportsa, gdje su još bili prisutni i Robbie Savage, Steve Sidwell i Harry Redknapp, s još jednom legendom, Paulom Inceom, umalo ga je koštalo života.

Nasmiješen i raspoložen, najednom je problijedio usred studija u kojem je bio u ulozi stručnog komentatora u emisiji BT Sport Score, i srušio se na pod. Pozlilo mu je, ostao je bez svijesti. U studiju je zavladala panika, ali se srećom tu našao jedan zaposlenik koji je pravovremeno reagovao. Neki mediji navode da se radi o bivšem policajcu i stručnjaku za pružanje prve pomoći. Bilo kako bilo, Hoddleu je pružena nužna medicinska pomoć još u studiju, a onda je odvezen u bolnicu, gdje su doktori započeli borbu za njegov život. Emisija je, naravno, odmah otkazana.

Mediji u Engleskoj pišu kako je u jako teškom stanju te da je ozbiljno bolestan, a glasnogovornik BT Sportsa u priopćenju javnosti kaže:

- Stanje mu je ozbiljno, ali dobro reaguje na tretman. Njegova porodica je s njim u bolnici i zahvaljuje svima na podršci. Zamolili su da poštujemo njihovu privatnost.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.