open-navfaktor-logo
search
Polovičan učinak
BiH je bez Pjanića pala u Finskoj, a u revanšu slavila bez pomoći Džeke
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine kvalifikacije za Mundijal otvorit će na gostovanju kod selekcije Finske, učesnika ovogodišnjeg Evropskog prvenstva.
24.03.2021. u 15:55
get url
text

Zmajevi su sa Fincima odigrali dva meča 2019. godine u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Finci su slavili na domaćem terenu 2:0, a BiH se revanširala na Bilinom polju rezultatom 4:1.

BiH je u Helsinkiju od prve minute zaigrala u sastavu: Šehić, Bičakčić, Šunjić, Zukanović, Ćivić, Bešić, Cimirot, Sarić, Višća, Duljević, Džeko. Oba pogotka za Fince dao je Teemu Pukki, u 56. i 68. minuti. U ekipi BiH zbog suspenzije u tom dvoboju nije bilo Miralema Pjanića. Jasno je da večeras na teren u Helsinkiju, što zbog povreda, što zbog statusa u klubovima, neće istčati Bičakčić, Bešić, Višća, Šunjić, Zukanović i Sarić, starteri iz juna 2019.

VEZANI TEKST - TOK UTAKMICE: Bosna i Hercegovina - Finska 4:1

Revanš iz oktobra 2019. donio je znatno bolju predstavu ekipe Roberta Prosinečkog i pobjedu rezultatom 4:1. Dvostruki strijelac bio je Pjanić, a pogodili su još Hodžić i Hajrović. Vrijedi istaknuti da je bh. tim bio oslabljen neigranjem Edina Džeke. Robert Prosinečki tada je odabrao ovih 11: Šehić, Kvržić, Kovačević, Bičakčić, Kolašinac, Pjanić, Cimirot, Sarić, Gojak, Višća, Hodžić.

U Finskoj će večeras debitovati i novi selektor Ivaylo Petev. On ne može računati na Edina Višću, koji nije spreman za predstojeće utakmice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.