open-navfaktor-logo
search
Stoper Zmajeva
Bičakčić objasnio šta su sve bh. reprezentativci morali i šta moraju napraviti
Iako su Zmajevi sinoć na Bilinom polju imali nekoliko dobrih prilika, mreža Italije se nije zatresla
16.11.2019. u 09:29
get url
text

Najbolji bh. fudbaleri porazom od Italije oprostili su se od posljednje šanse da se kroz kvalifikacije plasiraju na EURO 2020. godine.

Iako su Zmajevi sinoć na Bilinom polju imali nekoliko dobrih prilika, mreža iza leđa Gianluigija Donnarumme se nije zatresla.

- Imali smo šanse da postignemo gol i trebali smo povesti. Ne možete imati puno šansi protiv ovakve ekipe i morali smo postići pogodak - rekao je bh. defanzivac Ermin Bičakčić.

Pred Zmajevima je još jedan susret kvalifikacija za EP, koji u ponedjeljak igraju u Vaduzu protiv Lihtenštajna, a potom u martu 2020. godine slijedi baraž Lige nacija i nova šansa za plasman na kontinentalno prvenstvo.

- Još je puno posla pred nama i moramo dosta toga da promijenimo u igri. Moramo iskoristiti utakmicu protiv Lihtenštajna da se pripremimo za baraž. To nam je zadnja šansa i morat ćemo biti na višem nivou - poručio je Bičakčić.

Nekadašnji saigrači u FK Sarajevo, Gojko Cimirot i Adnan Kovačević, smatraju kako je rezultat bio previsok.

- Mislim da nismo zaslužili tako uvjerljiv poraz. Golove smo primali iz naših grešaka. Imali smo i mi svojih prilika i rezultat je na kraju previsok. Italija je bila bolja na terenu, ali ne toliko. Moramo odigrati što bolje protiv Lihtenštajna i da se spremimo za baraž - rekao je Cimirot.

- Imali smo svoje šanse koje nismo iskoristili. Italija svoje jeste i kaznili su nas za sve greške. Mogli smo i mi dati neki gol. U prvom poluvremenu smo igrali dobro, ali falio nam je završni pas. Smatram da je rezultat na kraju i visok u odnosu na prikazanu igru - naglasio je Kovačević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.