open-navfaktor-logo
search
Pred revanš
Bh. treneri složni: Bodrit ćemo Velež i nadati se plasmanu u play-off
Ekipu Veleža u četvrtak na stadionu Grbavica u Sarajevu protiv švedskog Elfsborga očekuje revanš trećeg kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu.
11.08.2021. u 21:57
get url
text

Meč odigran prošlog četvrtka u Švedskoj završen je rezultatom 1:1, tako da dva tima imaju podjednake šanse za plasman u play-off i ako se ne dogodi neko čudo, okršaj s Feyenoordom.

Šta od sutrašnje utakmice očekuju bosanskohercegovački treneri?

Husref Musemić, šef stručnog štaba Tuzla Cityja, veli da na osnovu viđenog iz prvog duela Mostarci imaju realne šanse da izbore narednu rundu.

- Ono što sam vidio u prošloj utakmici protiv Elfsborga, Velež ima realne šanse da ide dalje. Da li Elfsborg može odigrati nešto kvalitetnije nego što je odigrao kući, to ne znam jer ne poznajem dovoljno ekipu. Samo sam gledao jednu utakmicu. Veležu želim da napravi pozitivan rezultat i da ide na Feyenoord - kazao je Musemić za Faktor.

VEZANI TEKST - Feđa Dudić pred Elfsborg: Loši smo izvođači penala, nije mi jasno kako smo prošli AEK

Rođeni su u evropskim mečevima pokazali izuzetnu mentalnu snagu jer su se vraćali u utakmicama u kojima su bili u deficitu. 

- Kada ste maksimalno opredijeljeni da nešto napravite, kada ste maksimalno motivisani i kada dajete sve od sebe, onda se sve nekako poklapa. Bez toga nema ništa. Velež je zaslužio da tako bude. Sve najbolje želim Veležu. Bodrit ćemo ih sutra - poručuje trofejni trener, ne želeći prognozirati rezultat.

- Neka prođe, kako god da bude - dodao je.

Trener Leotara i bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Branislav Krunić razmišlja slično kao i Musemić. Ako Velež ponovi neka prethodna izdanja, Elfsborg neće biti prepreka.

- Potrebno je malo i sportske sreće. Bit će uzbudljiv meč. Obavezno ću pratiti i normalno podržavati i nadati se plasmanu u naredni krug. Šanse su podjednake bez obzira na to što je Velež domaćin. U takvim utakmicama nema velike prednosti domaćeg terena. Da li će Velež imati energije da sve iznese, vidjet ćemo. Ako budu na nivou prethodnih utakmica, ja vjerujem u prolaz - veli Krunić.

Darko Vojvodić, strateg federalnog prvoligaša BFK Simm Bau, kazao je da Rođene u Evropi krasi izvanredna sprema i odlična taktika.

- Malo nam je Velež svima nama koji volimo ovu državu probudio neki "feeling" iz bivše države kad su Rođeni u pitanju. Nekako je Velež postao simbol nečega. Drago mi je što su došli u ovu fazu, čak i ako ne prođu dalje, mislim da su napravili veliku stvar za fudbal i BiH u cjelini - smatra Vojvodić.

- Velež u Evropi krase izvanredna sprema i odlična taktika. Vidjeli smo da se možemo nositi sa svima, treba vjere u naše igrače i naše trenere. Doći u ovu fazu nakon toliko godina je za svaki respekt. Navijači su sjajni, na svakom koraku pokazuju ogromnu emociju prema klubu. Kapa do poda svima, ogroman uspjeh i želim im da traju u Evropi još dugo, dugo... - zaključio je.

Utakmica Veleža i Elfsborga igra se u četvrtak od 20 sati. Stadion Grbavica bit će dupke pun jer Mostarci su prodali više od 11.000 ulaznica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.