open-navfaktor-logo
search
Trener Veleža
Feđa Dudić pred Elfsborg: Loši smo izvođači penala, nije mi jasno kako smo prošli AEK
Fudbaleri Veleža sutra će ugostiti Elfsborg u meču 3. pretkola Konferencijske lige i pokušat će izboriti plasman u play-off novog UEFA-inog takmičenja.
11.08.2021. u 18:21
get url
text

Prvi meč u Švedskoj završen je bez pobjednika - 1:1, pa bi bilo kakva pobjeda osigurala Rođenim plasman u play-off.

- Trenutno uživamo u svemu ovome, ali smo čvrsto na zemlji. Sve smo ovo stekli predanim radom. Bili smo zadnji na tabeli 2019. godine, a sada, u 2021. godini igramo treće pretkolo Konferencijske lige.

{$galerijaFotografija}

Ne kukamo kada nas neki kritičari malo bocnu, posebno nakon kiksa u Premijer ligi BiH.

Ne pričamo ni o umoru, ioako bi mogli. Realnog umora ima, ali to guramo u drugi plan. U prvom planu je ovo što se trenutno događa - kazao je Dudić.

Strateg Rođenih otkrio je kako će na raspolaganju imati sve fudbalere.

- Svi igrači su zdravi i spremni, prvi put u Evropi. Nadam se da ćemo svi spremni i dočekati meč. Očekujte drugačiji Elfsborg nego u Švedskoj. Iskusniji su za prvu utakmicu i sigurno je da će biti spremniji. Iz tih nekih stvari nešto su naučili. Sve osim primljenog gola sam zadovoljan iz prvog meča, a prema naprijed možemo i moramo bolje - kazao je trener Veleža, dodavši da će i navijači na Grbavici biti dodatni motiv njegovim izabranicima:

- Šveđani ne strahuju, ali se pribojavaju atmosfere. Ne treba poseban poziv navijačima, a očekujem da oni sutra budu naš 12. igrač.

Otkrio je kako je motivisao svoje igrače zbog natpisa medija u Švedskoj.

- Šveđani su prognozirali ishod na svojim stranicama i forumima 6:0, 6:0, 3:0, 3:1... Eto, samo jedan nam je dao gol, prognozirao je da ćemo izgubiti sa 3:1. Zamislite to. Naučili smo još neke nove stvari o njima, kako jednu vrlinu, tako i jednu manu koja se ponovila u dvije utakmice i to ćemo probati iskoristiti - kazao je Dudić.

Naglasio je kako njegovi izabranici neće srljati, ali je otkrio kako ima i plan B, C, D..., ukoliko krene "po zlu".

- Psihički smo spremni. Ne može nas ništa poremetiri i izbaciti iz kolosijeka. Puni smo samopouzdanja. Svaka nova utakmica je novo iskustvo. AEK je individualno bolja ekipa od Elfsborga, ali su Šveđani trkački na jako, jako visokom nivou. Ako sam došao pred AEK i rekao da nisu vanzemaljci, nema razloga da sada bude drugačije. Šanse su podjednake, a rekao bih da su jedan posto na našoj strani zbog domaćeg terena i mi ćemo se tako i postaviti - kazao je Dudić, dodavši:

- Danas ćemo vježbati penale. Koliko smo samo loši u izvođenju penala, nije mi jasno kako smo prošli AEK. Ne priželjkujem sutra penale nikako. Valja preživjeti penale, a sparno je i vruće... 

Utakmica na Grbavici igra se od 20 sati.

Press F. K. Velež 11.08.2021
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.