Teniski savez Bosne i Hercegovine potpisao je Memorandum o saradnji s Gradom Zenica i Javnim preduzećem za upravljanje sportskim objektima u tom gradu, kojim su sve definisali međusobne obaveze za organizaciju Davis cup duela između BiH i Republike Češke, koji će se igrati 14. i 15. septembra ove godine.

- Ovo će biti četvrti put da igramo u Zenici. Prvi put smo igrali 2016., kada smo i "probili led" te ovdje pobijedili Tunis, a godinu dana kasnije i Poljsku. Nažalost, ovdje smo izgubili od Holandije - podsjetio je na današnjoj pres-konferenciji direktor TSBiH Senad Hadžimešić, koji je napomenuo kako su se, u konkurenciji sarajevskih dvorana Zetra i Skenderija te tuzlanskog Mejdana, odlučili i Čehe dočekati u Gradskoj areni Husejin Smajlović u Zenici.

- Ne treba mnogo govoriti o češkom tenisu i njihovim igračima, jer svi znamo o kako se kvalitetnim igračima radi. Želim ovom prilikom da zahvalim Gradu Zenici i JP, koji su prepoznali da teniska reprezentacija ponovo treba da bude gost u ovom gradu - kazao je Hadžimešić, koji je izrazio nadu da će ponovo biti dobra posjeta u Zenici.

Direktor JP za upravljanje sportskim objektima u gradu Zenica Nedim Talić najavio je kako će se potpuno staviti na raspolaganje TSBiH, kada je u pitanju tehnička organizacija meča u Areni.

Predstavnik Gradske uprave Kenan Uzunović izrazio je zadovoljstvo što ponovo imaju priliku da budu domaćini jednoj od državnih selekcija, čime ostvaruju i svoju ideju "Zenica grad sporta".

- Čast nam je i zadovoljstvo da će Davis cup reprezentacija BiH nakon dvije godine gostovati u Zenici. Posebno me raduje i činjenica da će Češka, najvjerovatnije, doći u najjačem sastavu, što je vrlo važno za publiku - kazao je Uzunović.