open-navfaktor-logo
search
Ukidanje TV signala
BH Telecom: Stranim televizijama plaćamo neuporedivo manje od onoga što je tražila Nova BH
Želimo istaći da domaće medije posmatramo kao ključne partnere i sigurno smo jedan od većih oglašivača na domaćim televizijskim kućama, kazali su iz BH Telecoma
22.01.2020. u 07:50
get url
text

Jedinične cijene koje BH Telecom plaća gledanim stranim televizijama po jednom TV kanalu su neuporedivo, odnosno višestruko manje od cijene koja je dostavljena BH Telecomu za Nova BH kanal, kazali su za Faktor iz ovog telekom operatera.

U ranijem saopćenju Nove BH navodi se kako su "BH Telecom, Eronet i M:tel odbili konkurentnu ponudu za distribuciju domaćeg TV kanala, iako istovremeno plaćaju velike iznose za distribuciju drugih, stranih sadržaja", ali iz BH Telecoma negiraju ove navode i naglašavaju kako informacija da plaćaju velike iznose za distribuciju stranih TV kanala nije tačna. 

BH Telecom, kako su nam objasnili, odbio je da plaća TV kanal Nova BH zbog neprihvatljivih uvjeta koji su im dostavljeni dostavljeni, a naglasili su i kako ostale domaće TV kuće ne naplaćuju distribuciju svog programa putem Moja TV.

- Domaći TV kanali od nas su ranije tražili da plaćamo distribuciju njihovog programa, ali takvi zahtjevi su do sada odbijani - kazali su nam iz BH Telecoma.

Odgovarajući na naš upit, naveli su kako bi takvi zahtjevi domaćih televizija BH Telecomu proizveli velike dodatne troškove.

- Želimo istaći da domaće medije posmatramo kao ključne partnere i sigurno smo jedan od većih oglašivača na domaćim televizijskim kućama, a s pojedinim televizijama sarađujemo i kroz koproducentske projekte - dodali su.

Prvi put u Bosni i Hercegovini desilo se to da jedan domaći TV kanal ukine svoj signal putem kablovskih opreratera nakon što su kabl operateri odbili da plaćaju distribuciju signala. Kako smo ranije pisali, radi se o Novoj BH čiji će se program ubuduće emitovati putem Total TV-a, Telemacha i drugih manjih operatera ili zemaljskog signala.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.