Riječ je od donacijama koje je BH Pošta Odlukom o odobrenju donacija pravnim licima u 2020. godini na osnovu ostvarene dobiti u 2019. godini odlučila dodijeliti za projekte za koje je procijenjeno da su od velike važnosti za ove institucije, ali i za društvo uopšte.

- Jako nam je važno zbog svih nas koji radimo u BH Pošti, zbog naših klijenata, zbog našeg okruženja pokazati da smo društveno odgovorni. To je za nas u BH Pošti već tradicija, običaj na koji smo ponosni kad dajemo podršku projektima, kad kroz sponzorstva, donacije, ulažemo u obrazovanje, nauku, sport, kulturu... kad doprinosimo u humanitarnim akcijama. Ove smo godine sa 500.000 KM, odlučili pomoći 199 prijavljenih projekata iz oblasti sporta, kulture, socijalne pomoći i time jasno pokazati da cijenimo njihov rad i zalaganje za stvaranje boljeg životnog okruženja za sve naše građane. Takođe, željeli smo dati primjer i drugim uspješnim kompanijama i institucijama da u skladu sa svojim mogućnostima pomognu one koji imaju misiju pomoći cjelokupnom društvu - istakao je Mujić.

Zemaljskom muzeju BiH dodijeljeno je 50.000 KM za održavanje stalne postavke kako bi ova institucija prije svega nastavila biti edukativni i kulturno-historijski centar cjelokupne prošlosti BiH, dok je Memorijalnom centru Srebrenica - Potočari također donirano 50.000 KM za finansiranje istraživačkog projekta-elitocid imama.

Direktor Zemaljskog muzeja BiH, Mirsad Sijarić potpisao je Ugovor uime ove institucije, te zahvalio BH Pošti na razumijevanju pozicije u kojoj se nalazi muzej, pogotovo u vrijeme pandemije.

Predsjedavajući Upravnog odbora Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari Šefket Hafizović, te direktor Emir Suljagić su potvrdili da je ova donacija došla u pravo vrijeme kako bi započeta istraživanja koja provodi ovaj Centar mogla biti završena.

BH Pošta kontinuirano posvećuje pažnju aktivnostima izvan svoje primarne djelatnosti, a koje pozitivno utiču na njeno radno, društveno i prirodno okruženje. Pružanjem podrške projektima od društvenog značaja, ulaganjem u obrazovanje, nauku, kulturu i sport, te kroz akcije humanitarnog karaktera, BH Pošta uspješno dokazuje i njeguje dugogodišnji status društveno-odgovorne kompanije.