open-navfaktor-logo
search
Zagrijavanje za večeras
Bez sevdaha ne živi Bosanac: Pjesma bh. navijača uz harmoniku u centru Beča
Od ranih jutarnjih sati u glavnim ulicama austrijski prijestolnice mogu se sresti i vidjeti navijači sa obilježjima i rekvizitima Bosne i Hercegovine
15.11.2018. u 12:56
get url
text

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras od 20.45 sati gostuje na bečkom stadionu "Ernst Happel". Duel sa Austrijom bit će posljednji za Zmajeve u grupnoj fazi Lige nacija.

Danima se priča kako će izabranici selektora Roberta Prosinečkog imati veliku podršku na najvećem austrijskom stadionu, a domaćini pomalo i u strahu iščekuju večerašnji meč. Pribojavaju se Austrijanci scenarija u kojem bi im mogla pripasti uloga gosta na domaćem terenu.

Od ranih jutarnjih sati u glavnim ulicama austrijski prijestolnice mogu se sresti i vidjeti navijači sa obilježjima i rekvizitima Bosne i Hercegovine.

Poznata sevdalinka "Bez sevdaha ne živi Bosanac" i ovoga puta je dobila svojevrsnu potvrdu. Naime, u jednom od glavnih bečkih šetališta jedna grupa navijača naše zemlje za večerašnju utakmicu "zagrijavala" se uz harmoniku, i to upravo uz stihove spomenute sevdalinke.

Der bosniche invasion - situacija se otima kontroli

Posted by Bakir Tiro on Thursday, November 15, 2018
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.