open-navfaktor-logo
search
Nedopustiv propust
Bez reakcije: Znaju li u Turističkoj zajednici KS da su "dodijelili" ulicu četničkom vojvodi Đujiću
Turistička zajednica KS, na čelu sa predsjednikom Kenanom Magodom, ni pet dana nakon pisanja Faktora nije ispravila grešku na mapi Sarajeva, koja se nalazi na njihovoj oficijelnoj internet stranici "Visit Sarajevo".
09.08.2022. u 08:47
get url
text
get url
text

Podsjetimo, mapa Sarajeva na stranici "Visit Sarajevo" ulicu četničkog vojvode Momčila Đujića, prikazuje u Federaciji BiH, na lokalitetu Općine Novo Sarajevo, tik uz Memorijalni park Vraca na putu prema Trebeviću, koji je sinonim otpora i borbe građana protiv fašizma.

VEZANI TEKST - Mapa Sarajeva Turističke zajednice KS: Ulicu četničkog vojvode Momčila Đujića smjestili u Federaciju

Tražili smo pojašnjenje u Turističkoj zajednici KS. Pitali smo ih da li su pregledali mapu prije nego je postavljena na stranicu "Visit Sarajevo" i da li će popraviti grešku na koju smo im ukazali još prije pet dana.

Zamolili smo ih da odgovor pošalju čim prije, ali do kraja ovog dana, odgovor nije stigao. Ako dođe naknadno, objavit ćemo. 

Ako na Google mapi potražite ulicu Vojvode Momčila Đujića, prikazat će vam je u Republici Srpskoj – u Općinu Istočno Novo Sarajevo. Ekipa Faktora je bila na licu mjesta i uvjerila se u tačnost Google mape.

Oficijelna internet stranica Turističke zajednice KS "Visit Sarajevo" krcata je vijestima sa fotografijama direktora Turističke zajednice KS Kenana Magode. A "brisanje" četničkog vojvode je za nekoga već "posao", kao i ispravljanje vijesti da već mjesecima u Sarajevu ne radi tramvaj jedinica ili četvorka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.