open-navfaktor-logo
search
Skupština TK
Bešlagić predložio: Predata incijativa za smjenu dva ministra u Vladi TK, kako će glasati zastupnici SBB-a
Zastupnik Naše stranke u Skupštini Tuzlanskog kantona Selim Bešlagić, predao je zahtjev da se u dnevni red današnje sjednice uvrsti incijativa za smjenu dva ministra u Vladi TK.
14.10.2020. u 12:19
get url
text

Riječ je o ministru za rad i socijalnu politiku i povratak, kadru Stranke za BiH, Admiru Hrustanoviću te ministru unutrašnjih poslova, kadru Socijaldemokrata BiH, Sulejmanu Brkiću.

Rasprava o dnevnom redu još nije počela i u ovom trenutku još nije poznato da li će ovaj zahtjev biti uvršten u dnevni red.

- Ministar Hrustanović ima pravosnažnu presudu za fizički napad, a ministar Brkić optužnicu koja je potvrđena. Zahtjev za smjenu je poziv zastupnicima u Skupštini TK da se izjasne o tome da li ova dva ministra imaju podršku. Imaju li oni pod ovim uslovima morlano pravo da budu ministri to želimo vidjeti - rekao je Bešlagić za Faktor.

Ukoliko ova incijativa bude uvrštena u dnevni red gotovo je sigurno da će je podržati zastupnici SDP-a, PDA te Bešlagićeva Naša stranka što je ukupno 16 ruku, a za smjenu je potrebno 18. Preostale dvije tražit će se u zastupnicima SBB-a, a ova stranka, kako saznajemo, danas će imati online sjednicu Predsjedništva, na kojoj će razmotriti podršku za smjenu ministara.

Nije isključeno, priča se u skupštinskim hodnicima, da i neki zastupnici iz pozicije koju, pored SBB-a, čine SDA, DF, SD, SBiH glasaju za smjenu.

Također saznajemo da danas neće biti incijative za smjenu kompletne Vlade TK, što su ranije najavljivali SDP i PDA.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.