open-navfaktor-logo
search
Potres u Srbiji
Beogradski mediji: Zloglasni Velja Nevolja član SNS-a od 2011. godine, Vučića oslovljavao šefom
Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja, šef beogradske kriminalne grupe osumnjičene za niz brutalnih ubistava je na nedavnom saslušanju u nadležnom tužilaštvu otkrio niz frapantnih stvari zbog kojih je nakon objave njegovog iskaza u Srbiji nastao svojevrsni potres. 
22.07.2021. u 10:55
get url
text

VEZANI TEKST - Njemački mediji: Belivuk je nezgodno pitanje za Vučića

Naime, prema pisanju portala Krik.rs koji tvrdi da je u posjedu iskaza osumnjičenog, Belivuk je od 2011. godine član Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije. 

Objasnio je da je njegovo hapšenje 2016. godine, zbog sumnji da je učestvovao u ubistvu u centru Beograda, dovelo do toga da političari izgube kontrolu nad tribinom Partizana. On je kasnije oslobođen u ovom slučaju pod misterioznim okolnostima – pojedini dokazi su kompromitovani, a vještak je iznenada promijenio iskaz. 

Belivuk je ispričao da mu je huligan Aleksandar Vidojević, poznatiji kao Aca Rošavi, rekao 2017. godine da će mu on biti veza sa predsjednikom Srbije.

VEZANI TEKST - U Srbiji i dalje šokantno i skandalozno, Vulin na TV-u pokazivao fotografije obezglavljenih ljudi

- Vidojević mi je rekao da Šef, tako smo zvali Vučića, ima veliki problem na Partizanovoj tribini koji je nastao usljed mog odlaska u pritvor 2016. godine.

Da Andrej, brat Aleksandrov, ima kontrolu nad navijačkom grupom "Alkatraz", ali da oni nemaju snage da iznesu ništa tu, da kontroliše i dio tribine navijača pod nazivom "Kimijevci", ali da oni samo troše pare i ne doprinose ničemu, a da zapravo nemaju nikakvu kontrolu. Ideja je bila da se napravi nova navijačka frakcija koja će sve to ujediniti da bi situacija bila kao na Zvezdinom stadionu. (…) Mi smo to uradili - navodno je Belivuk kazao u tužilaštvu.

Početkom avgusta očekuje se da Tužilaštvo za organizovani kriminal podigne optužnicu protiv Veljka Belivuka, vođe huligansko-kriminalne grupe Principi, koja je radila u okviru crnogorskog kavačkog klana.

Kompletan tekst o iskazu Belivuka možete pročitati ovdje. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.