open-navfaktor-logo
search
Golman Zmajeva
Begović reprezentaciju BiH uporedio sa cirkusom, tvrdi da su se prodavali igrači i uzimale pare ispod stola
Amir Begović, dugogodišnji golman fudbalske A reprezentacije BiH, u posljednje vrijeme pruža dobre partije u dresu Bournemoutha.
03.02.2021. u 21:59
get url
text
get url
text

U razgovoru za portal Reprezentacija.ba govorio je ambicijama - ličnim i klupskim, ali i našem državnom timu.

- Pratim iz medija sve što se dešava. Došao je, eto, novi selektor i vidjet ćemo gdje će nas na kraju dovesti. Procedura oko samog izbora i sve što je bilo moglo se sigurno riješiti i na jedan korektniji način, ali nije to u našoj državi ništa novo. Vidjet ćemo šta će biti u narednom periodu - kazao je Begović.

Bio je jedan od onih koji su javno pružili podršku Sergeju Barbarezu, koji je također bio među kandidatima za izbor selektora.

- Ma, dobro, Sergej je legenda bosanskohercegovačkog fudbala i neko koga mnogo cijenim i kao igrača i kao čovjeka. Ja to gledam na taj način. U kontaktu sam sa njim i sa mnogim drugim našim legendama.

Hoće li Begović biti na dispoziciji Ivaylu Petevu?

- Petev zna gdje sam, moj telefon je upaljen i otvoren sam za razgovor. Pitanje je samo šta se želi. Ako se želi uspjeh, da budemo ponovo na nivou na kojem smo nekad bili i da se radi sa najboljim igračima, onda sam tu. Ako će biti šikaniranje kao u zadnje dvije-tri godine, dovođenje nekih igrača kako bi se prodali i uzele pare ispod stola, onda to meni nije potrebno u ovom dijelu karijere - kazao je Begović.

Kada je napustio kamp reprezentacije u oktobru prošle godine provlačile su se mnoge priče. Sada je otkrio šta je stvarni razlog.

- Vidio sam da je reprezentacija bila tad daleko od nivoa na kojem treba biti. Izgledalo mi je poput cirkusa, bez ikakvog fudbalskog sistema, ali ne bih da pretjerano ulazim u sve to. To su stvari oko kojih se trebaju pozabaviti drugi ljudi. Sve se to na kraju odrazilo i na rezultate - zaključio je Begović u razgovoru za Reprezentacija.ba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.