Selektor mlade fudbalske reprezentacije BiH Vinko Marinović uputio je pozive igračima za prijateljski susret s Azerbejdžanom (19. novembra), a prvi put na spisku je ime mladog defanzivca tuzlanske Slobode Amara Beganovića.

Čini se da je poziv Beganoviću u reprezentaciju logičan, nakon sjajnih igara koje talentirani fudbaler pruža u dresu ekipe s Tušnja.

- Mislim da je poziv Vinka Marinovića veliko priznanje kako za mene, tako i za Slobodu, jer očito naše igre u ovoj sezoni nisu prošle nezapaženo. Priželjkivao sam da obučem dres mlade selekcije, ali nisam time bio opterećen. Fokusiran sam na svoje igre u klubu, a poziv je došao kao nagrada za sav trud i rad - kaže Beganović u razgovoru za Fenu.

Zahvalio je Marinoviću na ukazanom povjerenju i obećava da će ga opravdati zalaganjem i igrama.

- Zahvaljujem Marinoviću na pozivu, ali i svojim trenerima u Slobodi, Naliću, Crnogorcu i Osmanhodžiću, koji su mi ukazali povjerenje kao jednom od najmlađih igrača u ekipi. Svi su oni na svoj način uticali na moj razvoj, kao i treneri u omladinskom pogonu Malkočević, Omerović i Spahić, te sportski direktor Karić. Uvijek su mi bili podrška i s punom zahvalnošću ih spominjem – ističe mladi  fudbaler.

U-21 reprezentativci BiH okupit će se u Trening - centru Fudbalskog saveza BiH u utorak, 13. novembra, čime će započeti pripreme za susret s Azerbejdžanom.

Beganović je rođen 1999. godine, prošao je sve Slobodine, ali i omladinske selekcije BiH.

- Nastupao sam za mlađe reprezentativne selekcije koje su vodili Erbez, Malkočević i Karačić, za koje imam samo riječi hvale. Posebno spominjem Sakiba Malkočevića, kome ovim putem želim što brži oporavak nakon nedavne operacije, zbog čega je napustio U-17 selekciju – poručio je Beganović.

Status stalnog prvotimca Slobode Beganović je osigurao u ovoj sezoni, kada mu je trener Nalić s pravom ukazao puno povjerenje. Mladi fudbaler ga je u potpunosti opravdao, u 13 do sada odigranih premijerligaških utakmica.