open-navfaktor-logo
search
Konvencija 11 stranaka
Bećirović: Mi nemamo rezervnu opciju, ne želim dijeliti nego spajati, ne želim vladati nego služiti
Konvencija jedanaest opozicionih stranaka koje su podržale kandidaturu Denisa Bećirovića (SDP) za člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda održana je danas na Ilidži.
03.07.2022. u 14:02
get url
text

Konvencija je simbolično trebala početi pet minuta prije 12 sati, ali ipak je kasnila i počela desetak minuta poslije.

Prisutnim su se obratili lideri stranaka ujedinjene opozicije Nermin Nikšić (SDP), Fahrudin Radončić (SBB), Elmedin Konaković (NiP), Nermin Ogrešević (NES), Elzina Pirić (PDA), Zlatko Miletić (Za nove generacije), Fuad Kasumović (BH lista KF), Semir Drljević Lovac (PMP), Dževahid Sokić (predsjednik Stranke penzionera BiH) i Edin Forto (Naša stranka). Svi oni su uvjereni u pobjedu Denisa Bećirovića na predstojećim izborima i obećali su mu veliku podršku.

- Danas sa nama u ovoj sali je jedan čovjek, častan čovjek koji se godinama bori za pravdu u ovoj zemlji. Sa nama je i otac ubijenog Dženana - Muriz Memić. Za razliku od onih koji govore o rezervnim opcijama i rezervnim planovima, mi smo se danas okupili u ovako velikom broju da cijeloj Bosni i Hercegovini poručimo. Mi nemamo ni rezervnu opciju, ni rezervni plan ni rezervni izbor ni reezervnu opciju. Mi imamo jedan plan, jedan izbor i jednu domovinu Bosnu i Hercegovinu. Od Save do mora i od Drine do Une. Pred nama nije politička bitka za funkcije, već za prava i slobodu Bosne i Hercegovine. Ljudi, mi naprosto moramo. Mi moramo zajedno pobijediti siromaštvo, strah, tenzije i lopovluk. Ljudima moramo hitno dati kisika da vide da se može disati i bez ovog beznađa. Ne želim dijeliti nego spajati, ne želim vladati nego služiti – između ostalog je rekao Bećirović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.