open-navfaktor-logo
search
Brazilac na odlasku
Barcelona prodaje Coutinha kako bi izbjegla plaćanje bonusa Liverpoolu
Čak 20 miliona eura Liverpool bi dobio da Coutinho odigra 100 utakmica za Barcelonu
10.05.2019. u 17:57
get url
text

Ugledni španski list Marca tvrdi kako je Barcelona donijela odluku o budućnosti Philippea Coutinha. Na Nou Campu su navodno odlučili prodati Brazilca samo tri dana nakon ispadanja iz Lige prvaka.

Coutinho koji je prije dvije sezone stigao u Barcelonu iz Liverpoola i bio je jedan od najgorih igrača katalonskog kluba u duelu s Redsima. U dvije utakmice polufinala Coutinho je bio među najslabijim igračima i Valverde ga je oba puta zamijenio u prvih 60 minuta.

Upravo je Marca, ali i katalonski Sport, njegov nastup u revanšu na Anfieldu ocijenila nulom.

Madridski list navodi da Barcelona osim loših igara, ima još jedan razlog da proda Brazilca već u sljedećem prijelaznom roku.

- Stigao je na Camp Nou za 120 miliona eura plus 40 kroz bonuse. Dosad je Barcelona isplatila 15 miliona bonusa (dvaput po pet za plasman u Ligu prvaka i pet za prvih 25 utakmica), ali želi izbjeći plaćanje ostatka - navodi Marca.

Čak 20 miliona eura Liverpool bi dobio da Coutinho odigra 100 utakmica za Barcelonu, a od toga ga dijeli još 26 mečeva. Katalonci će ga prodati pa će Liverpool ostati bez tog bonusa i bez pet miliona eura za Barcelonino osvajanje Lige prvaka.

Navodno će Barcelona za Coutinha tražiti 100 miliona eura.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.