open-navfaktor-logo
search
22. april
Banja Luka prvi put Dan grada obilježava u vanrednom stanju
Dan grada Banja Luka, 22. april, ove godine će, zbog epidemije koronavirusa i zabrane javnih okupljanja, biti obilježen znatno skromnije, za razliku od ranijih godina.
21.04.2020. u 10:01
get url
text

Prema utvrđenom protokolu, sutra na 75. godišnjicu od oslobođenja Banje Luke u Drugom svjetskom ratu, gradonačelnik Igor Radojičić i predsjednik Skupštine grada Zoran Talić položit će vijenac na Trgu palih boraca, odajući počast oslobodiocima Banje Luke. Vijenci će biti položeni i na spomenik palim Krajišnicima na Banj brdu i na spomenik žrtvama Veleizdajničkog procesa na groblju Sveti Pantelija.

Ove godine neće biti organizovana tradicionalna svečana akademija niti dodjela nagrada povodom Dana grada.

Ipak, prilagođeno novim okolnostima, u srijedu uvečer, sa početkom u 20 sati, na progamu Alternativne televizije bit će emitovan specijalni program povodom Dana grada, navode iz Gradske uprave Banja Luke.

U okviru ovog programa, biće emitovana čestitka gradonačelnika Radojičića, kao i gradonačelnika gradova - prijatelja Banja Luke, te izjave niza istaknutih Banjalučana iz raznih oblasti društvenog djelovanja koji će, u kratkom obraćanju, ukazati na značaj ovog datuma. Po njihovom obraćanju, a posebno za ovu priliku, uslijediće "live stream" koncert Sergeja Ćetkovića.

Igor Radojičić rekao je da ove godine Banja Luka obilježava 75. godišnjicu od oslobođenja u specifičnim okolnostima, te da su, u skladu sa tim, izostavljeni i tradicionalni sadržaji koji su pratili Dan grada proteklih godina i decenija.

- Nažalost, ovo je, od oslobođenja našeg grada, praktično prvi put da Dan grada obilježavamo u okolnostima vanrednog stanja, te je, u skladu s tim, sačinjen i znatno redukovaniji program obilježavanja ovog značajnog datuma. Živimo u specifičnim okolnostima u kojima su prioritet borba za ljudske živote i očuvanje zdravlja našeg stanovništva. Uz čestitke Banjalučanima, pozivam da se u srijedu uveče družimo putem TV programa povodom Dana grada, te da na ovaj način učestvujemo u obilježavanju ovog, velikog dana, dana oslobođenja - rekao je Radojičić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.