open-navfaktor-logo
search
Divljanje u kružnom toku
Bahati vozač se hvalio na TikToku, policija ga uhapsila i oduzet će mu vozačku
Bahati vozač S. D. iz Bosanske Gradiške uhapšen je nakon što je divljao u kružnom toku, a sve to objavio na društvenoj mreži TikTok, potvrđeno je u PU Bosanska Gradiška.
05.04.2022. u 12:56
get url
text

Oni su istakli da je S. D. učestvovao u saobraćajnoj nesreći, a da to nije prijavio policiji.

Policija je, kako je saopćeno, utvrdila da se 3. aprila oko 3.20 sati na magistralnom putu Banja Luka – Bosanska Gradiška, u mjestu Brestovčina, područje Bosanske Gradiške, dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovao S. D. sa automobilom "škoda". On je, kako dodaju, išao iz pravca Banje Luke prema Bosanskoj Gradiški, te dolaskom do mjesta Brestovčina, nije pokazao obzir prema sigurnosti ostalih učesnika u saobraćaju, te se vozilom kretao u nedozvoljenom smjeru u raskrsnici sa kružnim tokom saobraćaja, kojom prilikom je oštetio površinu unutar kružnog toka koja nije namijenjena za odvijanje saobraćaja.

O svemu je obaviještena dežurna sutkinja Osnovnog suda Bosanska Gradiška, koja je naložila da se po kompletiranju predmeta protiv S.D. dostavi zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog nasilničke vožnje i neprijavljivanja saobraćajne nezgode.

Za nasilničku vožnju predviđena je novčana kazna u iznosu 2.000 KM, zaštitna mjera zabrana upravaljanja motornim vozilom u trajanju od 6 do 12 mjeseci i četiri kaznena boda, dok je za neprijavljivanje nezgode predviđena kazna od 50 do 250 KM, saopćili su iz policije.

Podsjećaju da je Zakonom o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini propisano da osoba koja je prvi put stekla pravo na upravljanje motornim vozilom kategorije "B", izuzev vozača kojima je to osnovno zanimanje za vrijeme obavljanja djelatnosti, koja u toku dvije godine od dana sticanja prava na upravljanje motornim vozilom kategorije "B" sakupi četiri kaznena boda, nadležni organ za izdavanje vozačke dozvole oduzet će i poništiti dozvolu, čime on gubi pravo na upravljanje motornim vozilom.

Kako se navodi, ovaj mladić je namjerno prošao preko sredine kružnog toka, te sve to snimio telefonom i postavio na društvene mreže uz komentar "Kako se vozi u kružnom toku".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.