open-navfaktor-logo
search
Počeo trenirati
Austrija protiv Zmajeva jača za kapitena Baumgartlingera?
Bayer, čiji je Baumgartlinger član, objavio je na Twitteru informaciju da je Austrijanac poslije teške povrede koljena obavio prvi trening s loptom
27.09.2018. u 12:29
get url
text
Julian Baumgartlinger i Izet Hajrović
Julian Baumgartlinger i Izet Hajrović

Fudbalska reprezentacija Austrije poražena je u prvom susretu Lige nacija od naše selekcije s minimalnih 1:0, a u utakmici odigranoj u Zenici austrijski selektor Franco Foda nije mogao računati na svog kapitena Juliana Baumgartlingera.

Ipak, dobre vijesti za Fudbalski savez Austrije i njemačkog stručnjaka stižu iz Leverkusena. Njemački bundesligaš Bayer, čiji je Baumgartlinger član, objavio je na Twitteru informaciju da je Austrijanac poslije teške povrede koljena obavio prvi trening s loptom. Pored toga "Apotekari" su na svom Twitter nalogu objavili i video Baumgartlingera.

Austrijski veznjak u redove Bayera stigao je u ljeto 2016. godine iz Mainza, a za fudbalsku reprezentaciju svoje zemlje odigrao je 64 utakmice i postigao jedan pogodak.

S obzirom na to da Zmajevi 15. novembra gostuju u Beču, za pretpostaviti je da će Baumgartlinger biti spreman za ovaj meč do kojeg je ostalo više od mjesec i po.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.