open-navfaktor-logo
search
Liga nacija
Atmosfera u Zenici se zagrijava, Zmajevi će i večeras imati veliku poršku
Dijamant na jučerašnjoj press konferenciji kazao kako atmosfera u Zenici nije kao nekada
11.09.2018. u 19:11
get url
text

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras od 20.45 sati na stadionu Bilino polje igra drugu utakmicu Lige nacija.

Nakon gostućuje pobjede nad Sjevernom Irskom (2:1), u susretu u kojem Zmajevi i nisu pretjerano briljirali, izabranici selektora Roberta Prosinečkog večeras će za protivnika imati selekciju Austrije.

Kapiten našeg nacionalnog tima Edin Džeko i večeras će biti prva prijetnja Austrijancima, a zanimljivo da je Dijamant na jučerašnjoj press konferenciji kazao kako atmosfera u Zenici nije kao nekada.

Možda u Džekinim riječima i ima istine s ozbirom da se do prije nešto više od sat vremena u Zenici i nije mogla osjetiti atmosfera, kakva je uglavnom karakteristična kada Zmajevi igraju na Bilinom polju.

Ruku na srce euforije kakva je vladala tokom kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. godine već odavno nema, ali zeničke ulice su već ispunjene navijačima naše najbolje fudbalske selekcije.

{$galerijaFotografija}

Ipak, ako je suditi prema broju navijača na ulicama Zenice jasno je da će izabranici Roberta Prosinečkog u duelu sa Austrijom imati veliku podršku sa tribina.

Vrijedi spomenuti da će utakmici prisustvovati i grupa navijača Austrije, koji bez ikakvih problema šetaju Zenicom.

20180911171552_0J4A1669.JPG
1 od 13
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.