open-navfaktor-logo
search
Stari Grad
Asim Crnalić o slučaju načelnika Hadžibajrića: Pretres još traje, nadam se da neće biti uhapšen
Poznati advokat Asim Crnalić, koji zastupa načelnika Općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića, protiv kojeg Tužilaštvo Kantona Sarajevo i Tužilaštvo Bosne i Hercegovine provode istragu i zbog čega policija od jutros pretresa više lokacija u Sarajevu, dao je izjavu okupljenim medijima. Crnalić je kazao kako pretres još nije završen, te se nada da njegov branjenik neće biti lišen slobode.
09.05.2023. u 13:37
get url
text

- O optužbama koje mu se stavljaju na teret ne mogu ništa reći, ovo je faza kada su tužioci gospodari i ja moram biti sudržan kada javno govorim o predmetu koji je u fazi istrage - kazao je Crnalić.

Protiv Hadžibajrića je podignuta optužnica i u drugom slučaju, nevezano za jutrošnje pretrese, a Crnalić je potvrdio da je Hadžibajrićev advokat i u tome predmetu.

Upitan da komentira optužbe o navodnom nezakonitom otpuštanju šest državnih službenika i namještenika u Općini Stari Grad, zbog čega je protiv Hadžibajrića potvrđena optužnica, Crnalić je kazao da se radi o licima "koja su potpisala sporazum"  i da "ničija prava nisu povrijeđena".

{$galerijaFotografija}

- Oni su naplatili sve što su imali pravo tražiti - rekao je.

Što se tiče jutrošnjeg pretresa, trenutno službenici kantonalne policijske uprave potpisuju dokumetne, kojih ima jako puno.

VEZANI TEKST - Asim Crnalić o slučaju načelnika Hadžibajriuća: Pretres još traje, sada su tužitelji gospodari

- Sticajem okolnosti, ti dokumenti su već bili pripremnljeni jer je Ministarstvo unutrašnjih poslova FBiH tražilo da se to pripremi - kazao je Crnalić.

Operativno-taktičkom akcijom, kojom je obuhvaćen i Hadžibajrić, obuhvaćeno je i više od 10 fizičkih i pravnih osoba koje se sumnjiče za organizovani kriminal i zloupotrebe u višemilionskim iznosima, a pretresi se vrše na više od 20 lokacija.

Pod nadzorom postupajućih tužilaca Tužilaštva Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo realizuju operativno-taktičku akciju kodnog naziva "Start".

DSC_0324.JPG
1 od 8
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.