open-navfaktor-logo
search
La Liga
Ansu Fati obilježio Pjanićev debi, Barca deklasirala Villarreal
Visokom pobjedom 4:0 nad Villarrealom fudbaleri Barcelone otvorili su novu sezonu španske La Lige.
27.09.2020. u 22:52
get url
text
get url
text

Trijumf u debiju novog trenera Blaugrana je osigurala golovima u prvom poluvremenu u kojem su pala sve četiri večerašnja pogotka.

VEZANI TEKST - Nakon Hercegovca, Bosanac: Miralem Pjanić debitovao za veliku Barcelonu

Barcin wunderkind Ansu Fati, koji bi mogao biti pravi nasljednik Lionela Messija, u 15. minuti zatresao je mrežu Žute podmornice.

Prošle su samo četiri minute od prvog kola, a Fati je udvostručio prednost španskog velikana, u čijem početnom sastavu večeras nije bilo mjesta za našeg reprezentativca Miralema Pjanića.

Kapiten Barcelone Lionel Messi je u 35. minuti sigurno izvedenim penalom povisio prednost domaćina na 3:0, da bi u posljednjoj minuti prvog dijela Pau Francisco Torres zatresao vlastitu mrežu za 4:0.

Rezultat se u nastavku meča nije mijenjao, a holandski stručnjak Ronald Koeman odlučio je u 78. minuti dati priliku reprezentativcu Bosne i Hercegovine, koji je ovog ljeta stigao iz Juventusa, da debituje u dresu španskog velikana. Pjanić je tako postao drugi fudbaler i naše zemlje koji je zaigrao za slavnu Barcu, a prvi još od 1996. godine kada je Meho Kodro posljednji put nosio dres kluba sa Nou Campa.

Golove s utakmice Barcelona - Villarreal pogledajte OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.