open-navfaktor-logo
search
Osigurali sredstva
Ambasadori na sastanak sa Vladom KS došli s maskama, kome Field poručuje da ne guši Sarajevo?
Obezbijedili smo finansije za nabavku prečišćivača zraka u svim vrtićima JU Djeca Sarajeva, te maske za kvalitet zraka koje ćemo dati javnim uposlenicima koji zbog svog posla moraju raditi napolju, što se posebno odnosi na policijske službenike- rekao je Forto
20.01.2020. u 16:32
get url
text

Premijer Vlade Kantona Sarajevo Edin Forto potvrdio je kako je, na današnjem sastanku s predstavnicima međunarodne zajednice u Sarajevu, obezbijeđeno finansiranje za nabavku prečistača zraka u svim vrtićima JU Djeca Sarajeva, kao i maski za kvalitet zraka, javlja Anadolu Agency (AA).

U Sarajevu je danas održan sastanak delegacije Vlade Kantona Sarajevo, na čelu s premijerom Edinom Fortom, s predstavnicima međunarodne zajednice, među kojima i brojni ambasadori. Tema sastanka bilo je aktuelno pitanje zgađenosti zraka u KS-u.

Forto je poručio kako je na današnjem sastanku "osigurano finansiranje za nabavku prečišćivača zraka i maski za kvalitet zraka”.

-Osigurali smo finansije za nabavku prečišćivača zraka u svim vrtićima JU Djeca Sarajeva, te maske za kvalitet zraka koje ćemo dati javnim uposlenicima koji zbog svog posla moraju raditi napolju, što se posebno odnosi na policijske službenike- rekao je Forto.

Dodao je kako je riječ o kratkoročnim mjerama, dok su sve druge srednjoročne i dugoročne mjere koje ova Vlada poduzima pozdravljene.

Jedan od učesnika današnjeg sastanka bio je i ambasador Velike Britanije u BiH Matthew Field, koji se u vezi s sastankom oglasio na društvenoj mreži Twitter.

-Važni razgovori danas između Kantona Sarajevo i međunarodnih partnera o kvaliteti zraka. Dobri koraci se poduzimaju, ali su odlučnije radnje potrebne na svim nivoima- poručio je Field, dodavši hashtag oznaku "#NeGušimoSarajevo".

Ambasadori su na današnji sastanak došli s maskama na licu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.