Upute iz Palestine

Ambasador Namoora obavijestio bh. vlasti o nestanku Saleha Hamada

Objavljeno: 31.08.2019. u 22:35

Ministarstvo vanjskih poslova Plestine saopćilo je posredstvom palestinskih ambasada u BiH i Srbiji, s velikim interesom prati nestanak  Saleha Hamada, još od kada je otac ovoga mladića obavijestio ambasadu u Sarajevu da je Hamad proglašen nestalim na srbijanskoj granici.

Ambasador Palestine u BiH Rezeq Namoora

Ministarstvo vanjskih poslova Plestine saopćilo je danas da, posredstvom palestinskih ambasada u Bosni i Hercegovini i Srbiji, s velikim interesom prati nestanak  Saleha Hamada, još od kada je otac ovoga mladića obavijestio ambasadu u Sarajevu da je Hamad proglašen nestalim na srbijanskoj granici.

Kako javlja palestinska novinska agencija WAFA, Ministarstvo je saopćilo da su Hamadovi prijatelji, koji su bili s njim dok su pokušavali da pređu iz Srbije u Bosnu na putu ka zapadnoevropskim zemljama, prodicu informirali o Hamadu.

Ukazano je da je ambasador Rezeq Namoora, prema uputama ministra vanjskih poslova Rijada Malkija, u kontaktu s nadležnim bosanskim vlastima, i službeno ih je obavijestio o nestanku Hamada. I srbijanske vlasti kontaktirale su tamošnju palestinsku ambasadu, a potraga je još u toku, navodi WAFA. 

Agencija ne navodi vrijeme nestanka, niti više detalja o ovome slučaju.  

Izvor:   Wafa

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije