open-navfaktor-logo
search
Komplikacije
Alvaro Morata sutra stiže u Torino, propada li tako transfer Edina Džeke?
Od transfera Arkadiusz Milik iz Napolija u Romu zavisio je prelazak Edikna Džeke u Juventus, no čini se da se situacija u potpunosti iskoplikovala, da ne kažemo izjalovila.
21.09.2020. u 18:58
get url
text

Problemi su nastali na relaciji između poljskog napadača i predsjednik Napolija Aurelija De Laurentiis, zbog čega je zaustavljen transfer kapitena Zmajeva u redove Stare dame.

VEZANI TEKST - Džeko i dalje prva opcija Juventusa, postoji i alternativa koja košta 55 miliona eura

Ranije danas pojavile su se i prve informacije da je aktulni prvak Italije pronašao i alternativu, a ona bi trebala biti u liku Alvara Morate, napadača Atletico Madrida koji već ima dvogodišnje iskustvo u "crno-bijelom" dresu.

Kako prenose pojedini italijanski mediji, Juventus je navodno rapidno dogovorio uvjete sa Atletico Madridom, te će dovesti Moratu na posudbu za 10 miliona eura, u mogući otkup nnjegovog ugovora za 45 miliona eura.

To bi vjerovatno i definitivno značilo da od transfera Edina Džeke u Juventus nema ništa, a italijanski sportski novinar Fabrizio Romano na svom Twitter profilu je najavio kako će Morata već sutra doputovati u Torino.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.