open-navfaktor-logo
search
Fudbaler Bayerna
Alaba vjeruje da Austrija može ispuniti svoj cilj
Dres Austrije Alaba je posljednji put nosio protiv Zmajeva na Bilinom polju, a fudbaler aktuelnog prvaka Njemačke tvrdi kako će njegova selekcija više biti fokusirana na vlastitu igru
14.11.2018. u 09:08
get url
text
David Alaba
David Alaba

Na pripreme fudbalske reprezentacije Austrije, jedan od najvažnijih igrača ove selekcije David Alaba, stigao je nakon poraza njegovog Bayerna od Borussije Dortmund rezultatom 3:2.

Sportski direktor Bavaraca je Hasan Salihamidžić, bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine, selekcije s kojom će Alaba i Austrija sutra od 20.45 odmjeriti snage na stadionu "Ernst Happel" u Beču.

- Uvjeren sam da imamo ekipu za uspjeh. Veoma smo ambiciozni i gladni, a žestoko radimo i na treninzima, kako bismo ispunili naš cilj, a to je pobjeda u četvrtak - rekao je Alaba, koji je propustio dvije posljednje utakmice Austrijanaca.

Dres Austrije Alaba je posljednji put nosio protiv Zmajeva na Bilinom polju, a fudbaler aktuelnog prvaka Njemačke tvrdi kako će njegova selekcija više biti fokusirana na vlastitu igru.

- U prvom redu sve zavisi od nas i od onoga šta ćemo mi uraditi i napraviti - naglasio je fudbaler koji će sutra za seniorsku reprezentaciju Austrije upisati 64. nastup.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.