Pretresom stanova, na lokacijama u ulici Nedima Filipovića, ulici Antuna Branka Šimića i ulici Avde Hume, policijski službenici su pronašli jednu kompletnu IN DOOR laboratoriju za uzgoj i proizvodnju opojne droge marihuane koja se sastoji od tri zasebne jedinice s rasvjetnim tijelima, sistemom ventilacije, sistemom navodnjavanja i drugom pratećom opremom.

- Pronađeno je i 160 stabljika koje izgledom i morfološkim karakteristikama podsjećaju na biljnu vrstu "Cannabis sativa", 3.500 grama suhe zeljaste materije koja izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu namijenjenu uličnoj prodaji, oko 1.000 sjemenki koje izgledom podsjećaju na biljnu vrstu "Cannabis sativa", a koje se koriste za uzgoj opojne droge marihuane, dvije digitalne vage za precizno mjerenje te novac u iznosu od 1.725 eura i 1.700 KM - navodi se. 

Zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, u vezi sa članom 31. KZ F BiH (saizvršilaštvo), policijski službenici lišili su slobode A.M. (1979.) i M.K. (1985.) obojica iz Sarajeva.

O događaju je obaviješten postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a osobe lišene slobode predate u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

- Osobe lišena slobode bit će predate u daljnju nadležnost Kantonalnog tužilaštva KS, po naređenju dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nakon kriminalističke obrade  - saopćeno je iz Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP Kantona Sarajevo.