open-navfaktor-logo
search
Za afirmaciju kulture
Akademiku Dževadu Karahasanu uručena Plaketa ZDK
U sjedištu Zeničko-dobojskog kantona premijer Miralem Galijašević i predsjedavajući Skupštine ovog kantona Jasmin Duvnjak uručili su Plaketu ZDK, kao priznanje za izuzetan doprinos u razvoju društvenih djelatnosti, te afirmaciji kulture i umjetnosti akademiku Dževadu Karahasanu
31.10.2018. u 16:49
get url
text
Jasmin Duvnjak, Dževad Karahasan i Miralem Galijašević
Jasmin Duvnjak, Dževad Karahasan i Miralem Galijašević

Karahasan nije mogao prisustvovati dodjeli javnih priznanja ZDK 29. augusta 2018. godine, kada je upriličena Svečana sjednica Skupštine povodom Dana Zeničko-dobojskog kantona i Povelje Kulina bana na kojoj su laureatima javna priznanja i dodijeljena. 

U okviru posjete ovom kantonu akademik Karahasan je posjetio Univerzitet u Zenici, gdje se susreo sa rektorom prof. dr. Damirom Kukićem, te održao predavanje studentima Filozofskog fakulteta u Zenici. Karahasan je u pratnji predsjedavajućeg Skupštine ZDK Jasmina Duvnjaka posjetio NK Čelik i stadion Bilino Polje, te Bosansko narodno pozorište Zenica.

{$galerijaFotografija}

Povodom dodjele Plakete ZDK te obilježavanja Mjeseca knjige, Javna ustanova Gradska biblioteka Zenica u saradnji sa Skupštinom ZDK je organizovala Književno veče i druženje sa akademikom Dževadom Karahasanom, uz predstavljanje knjiga “Nedoumice“ i “Iz tame svijeta“.

Knjige je predstavila mr. sc. Fatima Bilčević, a moderator je bio književnik Željko Grahovac.

Svi događaji počeli su odavanjem počasti ubijenim policajcima u Sarajevu.

 

 

 

karahasan.jpg
1 od 11
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.