Ovo su usaglašeni zaključci sa prvog sastanka timova za pregovore u vezi s izdavanjem na korištenje i upravljanje stadiona Fudbalskom klubu Sarajevo održanog danas u Općini Centar.

- Naša želja je da se odluke, koje će biti u obostranom interesu, donesu što prije i da dođemo do prihvatljivog rješenja. Općinsko vijeće je donijelo odluku kojom FK Sarajevo proglašava organizacijom od posebnog interesa za Općinu Centar i time je napravljen značajan korak ka davanju na upravljanje i korištenje stadiona na dugoročnoj osnovi. Želimo da napravimo rješenje koje bismo uputili na hitnu sjednicu Općinskog vijeća koje bi donijelo odluku i ovlastilo općinskog načelnika da potpiše ugovor o davanju stadiona. Iskreno se nadam da ovaj posao možemo završiti do kraja oktobra - naglasio je Nedžad Ajnadžić, načelnik Općine Centar.

Mirza Hadžić, generalni sekretar Fudbalskog kluba Sarajevo, iskazao je uvjerenje da će tokom pregovora biti doneseno prihvatljivo rješenje.

- Naš je interes i želimo da stadion bude na raspolaganju FK Sarajevo u mjeri u kojoj i treba da bude. FK Sarajevo je svoje najveće rezultate ostvarilo na Koševu. Sada ponovno evropsku utakmicu igramo u Zenici i nadamo se da je ovo posljednji put da domaću utakmicu igramo izvan stadiona Koševo - kazao je Hadžić.

Učesnici su se dogovorili da će naredni sastanak timova za pregovore biti održan u narednih deset dana, navodi se u saopćenju Općine Centar.