open-navfaktor-logo
search
Novi član
Ahmet Sejdić se pridužio NiP-u: SDA nije zadovoljila moje ambicije i zahtjeve
Ahmet Sejdić, direktor Javnog preduzeća "Bosanskohercegovačke šume" novi je član stranke Narod i pravda.
10.05.2022. u 14:54
get url
text

Obznanjeno je to na današnjoj konferenciji za medije gdje su prisustvovali šef NiP-a Elmedin Konaković, predsjedavajući Skupštne Kantona Sarajevo Elvedin Okerić i novi član NiP-a Ahmet Sejdić. 

Sejdić ističe da je ovo samo formalizirano, te da je on već ranije imao saradnju sa NiP-om za vrijeme lokalnih izbora 2020. godine.

- Danas sam samo formalizirao ono što osjećam prema ovom timu. Bio sam u SDA i to je struktura koja nije zadovoljila moje ambicije i zahtjeve. Posebno kada je u pitanju timski rad. Još 2004. godine sam napustio SDA. Konaković i ja smo imali slične podvale u toj stranci, više od pojedinaca nego od struktura. Isti čovjek nam je slične stvari i kada smo to ispričali jedan drugom upitali smo se da li je to moguće - kazao je Sejdić nakon što je pročitao svoju biografiju.

Ističe da ima želju da doprinese na polju šumarstva na prostoru cijele Bosne i Hercegovine, kao i to da želi doprinijeti po pitanju boračkih prava u našoj zemlji. 

Ahmet Sejdić također je bivši komandant 1. višegradske brigade tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu od 1992. do 1995. godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.