VELIKI PROBLEMI

Afera "silovanje": Hoće li Real koštati Ronalda odlaska u zatvor?

Objavljeno: 10.10.2018. u 14:03

Iako istraga nije bila provedena, Real nije želio rizikovati bilo kakav negativni publicitet i narušavanje ugleda i kluba i igrača

Mayorga je optužila Ronalda za silovanje

Cristiano Ronaldo, jedan od najboljih fudbalera svijeta, iznenada se našao u velikim problemima.

Portugalac je osumnjičen za silovanje, a istragu je otvorila policija u Las Vegasu.  

Portugalski dnevni list Correio da Manha objavio je danas priču prema kojoj je madridski Real prisilio Ronalda da potpiše vansudsku nagodbu s Kathryn Mayorgom, koja ga je optužila da ju je silovao u hotelu u Las Vegasu 2009. godine.

Ronaldo je tog ljeta prešao u madridski Real koji, iako istraga nije bila provedena, nije želio rizikovati bilo kakav negativni publicitet i narušavanje ugleda i kluba i svoje tadašnje zvijezde.

- Klub i Ronaldo su zaključili da je najbolje za obje strane da Ronaldo prizna krivnju i nagodi se jer bi tako cijela priča bila vrlo brzo gotova, a djevojka bi se obvezala da o tome neće govoriti ni ponovno podnositi optužnicu. Mayorga je tvrdila da ju je Ronaldo silovao i potom otišao iz hotela, dok je Cristiano tvrdio da su oboje željeli seks koji su i konzumirali, te se potom vratili u noćni klub u kojem su zajedno proveli još nekoliko sati - piše u tekstu portugalskog lista.

Ronaldo je nagodbu potpisao u januaru 2010. godine, iako je i u tom trenutku tvrdio da nije kriv. Mayorgi je isplaćeno 325.000 eura.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije