open-navfaktor-logo
search
Burno u Parlamentu FBiH
Adžem: Vi iz Naše stranke ste kandidovali Avatara, tačnije Falatara; Čamdžić: Prestanite orgijati po Našoj stranci
Burno je na online sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, a na čijem je dnevnom redu prijedlog o izglasavanju nepovjerenja Vladi Federacije Bosne i Hercegovine.
28.07.2020. u 21:49
get url
text
Dževad Adžem
Dževad Adžem

Zastupnik Dževad Adžem (DF) je spočitao opoziciji da uporno izbjegava kazati ko je glavni krivac za neformiranje nove Vlade FBiH i tu je došlo do njegovog verbalnog sukoba sa zastupnikom Mirsadom Čamdžićem iz Naše stranke.

- Vlast je onakva kakva je opozicija. Imam osjećaj da stranke u opoziciji tako bojažljivo se odnose prema glavnom krivcu neformiranja vlasti, HDZ-u. Stvara se jasna slika da obje ove lijeve stranke priželjkuju kao svog partnera onaj isti HDZ kojem je Naša stranka koja je kandidovala Avatara, tačnije, Falatara (bio kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda), kako bi izazvala krizu na državnom nivou. HDZ je kategoričan, jer traži izmjene Izbornog zakona BiH, a što je ekvivalentno izmjenama Ustava. Želi se doći do izmjena Ustava - naglasio je Adžem i dodao:

"Demokratska fronta ne koristi populizam u svom djelovanju i ne koristi djecu koja su zaštićena. Nemojte nam vi sugerisati da li ćemo podržati Vladu FBiH ili ne. Mi imamo jasne politike. Vlada zbog nepostojanja plana djelovanja i bez političke volje ne može u ovoj državi napraviti ništa. DF razmišlja svojom glavom neće podržati Vladu i kada je u pitanju raspodjela novca po kantonima".

Mirsad Čamdžić je zatražio od Adžema da "prestane orgijati po Našoj stranci".

Predsjedavajući Zastupničkog doma FBiH Mirsad Zaimović je potom opomenuo zastupnike na način njihovog obraćanja te kazao da je i Naša stranka imala razne kvalifikacije o stranci DF.

- Tako je predsjedavajući. Zastupnica Sabina Ćudić je u svojim izlaganjima iznosila da su u prijevodu svi članovi DF-a na granici maloumnosti, ali na način da to izgleda nekako lagano. A vi Čamdžiću nemojte biti papiga koja brani stavove predsjednika kluba, iznesite svoje mišljenje, odrastao ste čovjek - rekao je Adžem.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.