Potvrdio je to i u razgovoru za klupsku stranicu.

- Prvih sedam dana priprema je iza nas i prvi utisci su odlični. Igrao sam već u nekoliko klubova u Bosni i Hercegovini, ali vidi se da je FK Sarajevo na jednom većem nivou i organizacijski, ali i kada govorimo o treninzima - kazao je Šećerović, koji je, između ostalih, nosio i dres gradskog rivala Željezničara:

- Imam mnogo iskustva igrajući u Premijer ligi BiH jer sam već igrao za nekoliko klubova. Četiri puta sam igrao i na Koševu, a sada ću napokon biti i na drugoj strani i braniti Bordo boje na našem najvećem stadionu. Nadam se da će ti moji nastupi biti uspješni i da ću pomoći ekipi, te da ćemo svi zajedno slaviti nove uspjehe.

Ističe da se bez problema uklopio u tim.

- Lijepo sam se uklopio, srećom već sam poznavao neke saigrače i ranije sa terena, neke i privatno. Atmosfera je super, u ekipi vlada pozitiva i zahvaljujući tome i mi novi igrači osjećamo se dobrodošli i brzo smo se uklopili - istakao je Šećerović, koji je otkrio i svoja očekivanja u proljetnom dijelu sezone:

- Sarajevo je veliki klub i sigurno da su ciljevi uvijek najviši. Mislim da će ove godine biti teško boriti se za titulu, ali svakako moramo izboriti Evropu i dat ćemo sve od sebe da osvojimo Kup BiH. Što se tiče mojih partija, došao sam tu da pomognem ekipi koliko mogu i da svi zajedno ostvarimo zacrtane ciljeve.