open-navfaktor-logo
search
Propust ili...
Administracija FSBiH "spava": BH Telecom i dalje sponzor Premijer lige?
BH Telecom i dalje je sponzor Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu i po njemu takmičenje nosi naziv. 
23.07.2020. u 08:12
get url
text

VEZANI TEKST - Vrijednost 15 miliona KM: Premijer liga BiH i Zmajevi dobili novog generalnog sponzora

Tako bar "piše" na zvaničnoj internet stranici Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, koja bi trebala biti relevantna i sa pravovremenim i tačnim informacijama.

Ali po onome što se može vidjeti i pročitati, očito da nije. 

Prošlog petka (17. juli) na sjednici Izvršnog odbora preliminarno je odlučeno da novi sponzor FSBiH za Premijer ligu, te A i U21 fudbalsku reprezentaciju bude m:tel, ali na stranici Saveza piše drugačije.

Znak BH Telecoma i dalje stoji na internet stranici (www.nfsbih.ba), tačnije u onom dijelu internet-stranice koji se bavi elitnim razredom našeg fudbala.

I dok se administracija i generalni sekretar Adnan Džemidžić bave trivijalnim i nebitnim stvarima, na zvaničnoj stranici Saveza prolaze krupne greške.

A možda "to tako i treba"...  

Podsjetimo, ugovor sa BH Telecomom je istekao po završetku sezone 2019/20, a koja je prekinuta 1. juna. 

VEZANI TEKST - Odala ih reklama: FSBiH već izabrao sponzora za fudbalsku Premijer ligu BiH?

U međuvremenu, FSBiH je raspisao poziv za zaključivanje sponzorskog aranžmana sa Savezom (12. juna) i u njemu je naveo kako će ugovor za Premijer ligu BiH biti potpisan u periodu od 1. jula 2020. do 30. juna 2023. godine, što znači da je on "već na snazi".

Prije tri sedmice Faktor je pisao kako je Savez napravio propust i na reklamnom baneru, gdje je predstavljena lopta za predstojeću sezonu, objavio da je to "oficijelna lopta BH Telekom Premijer lige za sezonu 2020/21". Ovu grešku u FSBiH su ispravili, ali su sada unijeli novu zabunu...

Također, na većini vijesti koje se odnose na Premijer ligu BiH stoji prefiks BHT (BH Telecom).

Da li je ovo još jedan dokaz da administraciju Saveza ne interesuje elitni razred domaćeg fudbala? Hoće li, konačno, neko odgovarati za propust jer ovo nije prvi put?

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.