open-navfaktor-logo
search
Hvali pulene
Adi Adilović o golmanima Zmajeva: Rade perfektno
Ibrahim Šehić, golman Konyaspora, i u jučerašnjem meču protiv Crne Gore, pokazao je da nije bez razloga prvi golman Zmajeva.
03.06.2021. u 13:05
get url
text

Sjajno je odradio posao i najzaslužniji je što bh. tim nije poražen na Grbavici.

Adi Adilović, trener golmana, komentarisao je dosadašnji rad i formu bh. čuvara mreže.

- Može zvučati kao fraza, ali zaista sam prezadovoljan kako momci rade. Znamo da je junski termin jako nezgodan za igrače, posebno golmane kao što su Šehić i Vasilj koji su iznijeli jednu jako dobru sezonu.

Igrali su mnogo utakmica u klubovima i nastojali smo i mi da budemo senzibilni u svim zadacima koje smo postavljali pred njih. Moram ih sve trojicu pohvaliti, vrhunski su profesionalci i radili su perfektno, svih ovih dana - kazao je Adilović, osvrnuvši se na sjajno Šehićevo izdanje protiv Crne Gore:

- Cijelu sezonu brani jako dobro. On je proteklih sezona napravio jedan veliki napredak i zaista sam prezadovoljan njegovim igrama. Ako ovo kažem sa aspekta bh. navijača, onda zamisliti koje zadovoljstvo imam što kao trener mogu raditi sa njim. On ima izuzetne ljudske kvalitete što pokazuje i u odnosima sa igračima, ali i nama koji radimo s njim. On je profesionalac koji u svakom trenutku daje maksimum.

Adilović smatra da u stručnom štabu postoji dobra saradnja.

- Dogovaramo se o svemu, posebno bih pohvalio tu našu komunikaciju i razmjenu mišljenja vezanih i za treninge i naravno utakmice. Sa ovakvim pristupom i odnosom, vjerujem da će doći i rezultati - naglasio je Adilović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.