- U politici sam dugo, ali nikada ovakav trenutak nisam doživio. Večeras smo dobili ogromno povjerenje naroda u uslovima kada je malo ko u to vjerovao i dobili smo veliko upozorenje naroda da moramo da budemo još odgovorniji, marljiviji i da moramo da napravimo najbolje moguće rezultate za naš narod.

Vučić je kazao da su dobili 63,4 posto, ali da očekuje da bude više od 64 posto kada stignu rezultati glasanja na Kosovu.

Kako je naveo, lista "Ivica Dačić - SPS - JS - Dragan Marković Palma" i lista "Aleksandar Šapić - Pobjeda za Srbiju" sigurni su u parlamentu, te i manjinska stranka "SDA Sandžaka - dr Sulejman Ugljanin", lista "Akademik Muamer Zukorlić - Samo pravo - Stranka pravde i pomirenja - Demokratska partija Makedonaca", "Savez vojvođanskih Mađara - Ištvan Pastor" i "Albanska demokratska alternativa - Ujedinjena dolina", dok je lista "Za Kraljevinu Srbiju - Žika Gojković" "na ivici" gdje "to zavisi od 2.000, 3.000 glasova", te da ne može da isključi mogućnost da u parlament uđu "Suverenisti" i "Metla 2020".

- Mi smo večeras na nešto manje od 3,3 miliona izašlih građana kao lista broj jedan dobili više od dva miliona glasova - naveo je.

Vučić je kazao da su "pobijedili svuda, svuda gdje su gubili, u svakom mjestu u inostranstvu, tamo gdje nikada nisu pobijedili".

Predsjednik Srbije je kazao i da je njegova lista dobila 90 posto glasova u bh. entitetu Republika Srpska gde je glasalo 87 posto birača.

On je najavio da će u narednom sazivu Vlade Srbije uzimati i ljude koji nisu sa lista koje su prešle cenzus.

Aktivisti Srpske napredne stranke pozdravili su njegov govor aplauzom i uzvicima "Srbija", a prije njegovog govora u prostorijama SNS-a bili su i trubači, što su funkcioneri te vladajuće stranke ispratili tradicionalnim plesom.