Ministar Haris Vranić i njegovi saradnici razgovarat će sa građanima o problemima sa kojima se susreću u oblasti zdravstva, kao i njihovim prijedlozima i rješenjima za poboljšanje zdravstvenih usluga u KS.

Svi zainteresirani koji žele zakazati sastanak, mogu se javiti putem e-mail adrese [email protected]

Potrebno je da navedu kontakt-podatke i temu o kojoj bi se razgovaralo, nakon čega će iz Ministarstva biti obaviješteni o tačnom terminu sastanka. U obzir će se uzimati samo prijave putem maila.

Iz Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo poručuju kako je cilj nastaviti sa unapređenjem zdravstvene zaštite u Kantonu Sarajevo, te da se buduće aktivnosti i djelovanje planiraju u skladu s potrebama građana.

- U 2021. godini su realizirani brojni projekti, osigurana su sredstva za obnovu i rekonstrukciju zdravstvenih ustanova, te je provedena najuspješnija kampanja vakcinacije u Bosni i Hercegovini, u okviru koje je vakcinisano više od 60 posto stanovništva KS. U ovoj godini, kada pandemija Covid-19 polako usporava, fokus Ministarstva zdravstva je na dodatnom osluškivanju potreba građana Kantona Sarajevo - ističu iz Ministarstva zdravstva KS.