On je upozorio rekreativce koji su koristili stadion kao poligon za sportske aktivnosti, kazavši im da to nije dozvoljeno. Nakon toga na trenera Radnika je nasrnuo muškarac, najrpije ga udarivši pesnicom, da bi naton toga izvadio i pištolj.

- Do sada sam više puta upozoravao sve one koji su dolazili na stadion da je ovo prostor koji koriste igrači, da bi trenirali te da rekretivcima nije dozvoljen pristup. Posebno je to sada bitno u ovo vrijeme kada smo imali ovu pandemiju, čime smo pokušali zaštiti igrače od virusa korone. Nakon što je jedno vrijeme odluka kriznog štaba Grada Bijeljine o zabrani korištenja terena bila poštovana, ponovo je Gradski stadion postao okupljalište brojinih posjetilaca. Večeras sam došao na stadion da završim neke poslove, a pošto sam primijetio veliki broj rekreativaca na terenu, upozorio sam se da se udalje sa centralnog terena. Jedan od njih prišao mi je, udario me nekoliko puta pesnicom, prijetio pištoljem, prislonivši mi ga uz tijelo. Sve se to odigralo veoma brzo a nakon što smo ovaj incident prijavili policiji, napadač je po mojim informacijama uhapšen rekao je trener Radnika Slavko Petrović, koji je upućen u bijeljinski Dom zdravlja na ljekarski pregled, objalvjeno je na Facebook stranici Radnika.

Kontaktirli smo i Policijsku upravu Bijeljina, gdje nam je potvrđeno da je do incidenta došlo, ali da u ovom momentu nemaju više informacija.