Linija br. 49

Potvrđeno u GRAS-u: Vozač izgubio svijest nakon napada elektrošokerom

Objavljeno: 03.09.2019. u 16:26

Uviđaj su izvršili pripadnici MUP-a KS, a vozaču je ukazana medicinska pomoć i upućen je na kućno liječenje

FOTO: Arhiv

Vozač GRAS-a Muhamed Bektašević koji je upravljao autobusom na liniji br. 49 Ilidža – Otes, napadnut je jučer oko 22.10 sati.

Naime, prilikom prijema putnika na prvoj stanici u naselju Otes vozač je zatražio kartu na pokaz, ali je jedan od putnika pesnicom pokušao udariti vozača koji se uspio zaštiti, tako da ga je umjesto u lice udario u ruku, a zatim ga je, za sada nepoznati napadač, napao elektrošokerom, usljed čega je vozač izgubio svijest.

Napadač se potom uputio u nepoznatom pravcu, a putnici su pomogli vozaču.

Uviđaj su izvršili pripadnici MUP-a KS, a vozaču je ukazana medicinska pomoć i upućen je na kućno liječenje.

- Smatramo da je ovakvo ponašanje za svaku osudu, jer je u konkretnom slučaju dovelo u opasnost živote vozača i putnika. Upućujemo apel građanima da se korektno odnose prema voznom osoblju, te tako i prema korisnicima javnog gradskog prijevoza kako bi našim građanima omogućili neometan i siguran prijevoz - saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću GRAS-a.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije